НОВИНИ

ПЕС започна кампания за повече възможности за младежите

Партията на европейските социалисти започна кампания за осигуряване на повече достъп на младежите до здравеопазване, култура, работни места и грижи за децата. Според ПЕС пари за това има, но трябва да се променят приоритетите на политиците.

Владислав Велев
от Владислав Велев оператор: Борислава Инджиева
18:16, 16.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

След успешната инициатива Младежка гаранция, която чрез европейски пари позволи на стотици хиляди младежи от различни държави да започнат стаж, ПЕС разшири обхвата на исканията. Младежите в Европа сега са в незавидно положение въпреки квалификацията им, твърдят активисти:

Лора Слимани, председател на Млади европейски социалисти: Безработица, нископлатена или неплатена работа, наречена стаж, без причина за това да са самите младежи. Ние сме образовано поколение, гъвкави и способни, но въпреки това се намираме в това положение. Това е провал на обществото.

Европейските лидери-социалисти обявиха в средата на март, че застават зад идеята за Европейски план за младежта:

Председателят на ПЕС Сергей Станишев добави, че преодоляването на песимизма към европейския проект може да стане като се покаже, че Европа се грижи за младежите и им дава равен шанс. Социалистите имат конкретни искания:

Около 21 процента от младежите в Европейския съюз на възраст между 15 и 24 години са безработни, като най-много те са в Гърция, Испания, Хърватия и Италия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна - център на медицина на пътуванията
Варна - център на медицина на пътуванията
Фермери ще получат помощи заради загубите от нодуларен дерматит
Фермери ще получат помощи заради загубите от нодуларен дерматит