НОВИНИ

Петима души загинаха след урагана Флорънс в Северна Каролина

Ураганът Флорънс, който бушува по Източното крайбрежие на Съединените щати взе пет жертви в Северна Каролина. Той вече отслабна до тропическа буря, но засега се смята за много опасен.

Фани Аронова
от Фани Аронова
08:00, 15.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Ураганът Флорънс беше отслабнал до първа степен, когато връхлетя Атлантическото крайбрежие на САЩ. Въпреки това бедствието, съпроводено с поройни дъждове и бурни ветрове, причини смъртта на хора. Майка и нейното бебе са убити от паднало дърво, а бащата е в болница.

Жена е починала от инфаркт, тъй като в бурята домът ѝ е бил недостъпен за бърза помощ. Бедствието порази щатите Северна и Южна Каролина и Вирджиния. Властите обявиха предупреждения за евакуиране, които засягат 1 млн. и 700 хиляди души.

Щетите тепърва ще се изчисляват. 722 000 потребители на електрическите компании са останали без ток. Макар да отслабна до тропическа буря, Флорънс все още бушува с постоянна скорост на вятъра от 110 км/ч.

Прогнозата е за значително отслабване на стихията през уикенда и в началото на другата седмица, докато тя навлиза навътре в сушата. През идните три дни се очакват валежи, колкото обичайно падат за 8 месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощният тайфун Мангхут връхлетя Филипините
Мощният тайфун "Мангхут" връхлетя Филипините
Красимир Каракачанов: Няма напрежение между правителството и президента
Красимир Каракачанов: Няма напрежение между правителството и президента