НОВИНИ

Петкратният шампион от Льо Ман Емануеле Пиро гостува у нас

Петкратния шампион от "Льо Ман" Емануеле Пиро пристигна в България за да представи ексклузивни спортни модели на класни състезателни автомобили. Кой е Емануеле Пиро разказват Благой Цицелков и Петър Георгиев.

bnt avatar logo
от Б. Цицелков, П. Георгиев
09:25, 09.05.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Автомобилната легенда Емануеле Пиро е роден през януари 1962 година в Рим. Историята гласи, че на 9-годишна възраст намира изоставен автомобил и го боядисва в черно, за да го кара през нощта. Така започва пътят му в света на високите скорости. Години по-късно Пиро се превръща в един от най-великите шампиони на "24 часа на Льо Ман".

Емануеле Пиро - петкракратен шампион на "24 часа на Льо Ман"
"24 часа на Льо Ман - това е едно от състезанията, които са най-старите, с най-голяма традиция изобщо в автомобилния спорт. Това е едно състезание, където много шампиони и много автомобилни марки са си записали всъщност историята, където отиват повече от 250,000 зрители и има една атмосфера, която е изключителна, фантастична."

Пиро печели "24 часа на Льо Ман" общо пет пъти, а деветте му поредни подиума са неповторими. През 2006, заедно със съотборниците си Франк Биела и Марко Вернер, Пиро записва първата победа с дизелов автомобил в състезанието. Кариерата му преминава и през други шампионати, включително Формула 1. Пиро записва големи успехи и зад волана на туристически автомобили, с които два пъти печели кръг от международните серии и става шампион в първенствата на Италия и Германия.




Вижте разговора с Емануеле Пиро в студиото на "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата
Румен Радев: Празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата
С уникално 3-D шоу ще отбележим Деня на Европа
С уникално 3-D шоу ще отбележим Деня на Европа