НОВИНИ

Петър Стойчев: Целта ни е плуване във водите на Антарктида

Следващата цел на Петър Стойчев е плуване във водите на Антарктида. Това заяви самият той в "Денят започва". Носителят на 11 поредни трофея от Световната купа по плувен маратон се завърна в ледените води с нов голям трофей. Той второ място на Световното първенство по плуване в ледени води в Германия, в дисциплината 1000 м. свободен стил. Стойчев бе изпреварен единствено от холандеца Фердил Хестерман, който финишира за около секунда по-малко време.

bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 15.01.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
Петър Стойчев: Миналата година при световния рекорд на 1000 м. в Германия времето беше доста по студено,въздухът беше -17, водата около 1 градуса, а резултатът беше доста по-бърз. Ако трябва да съпоставя тези две плувания, тази година беше по-слабо представяне от моя страна. Това е стъпка към една наша по-голяма цел. Многократно съм заявял,че ние искаме да направим една по-сериозна крачка - да плуваме във водите на Антарктида и в организацията на това събитие, тези етапи са крачка към основната цел. В края на тази година,ако всичко върви нормално, да да организираме това много трудно пътуване и ако времето е благосклонно да успеем да направим това плуване във водите на Антарктида.

Първият и единствен българин приет в Международната зала на плувната слава заяви още, че никога не може да сме сигурни какво време ги очаква в Антарктида.

Петър Стойчев: Единственото, което знаем е, че водата няма да е по-студена от -1 градус,което е сходно с условията тук,но въздух и метеорологичната условия като вятър ще бъде предизвикателство за нашия екип. Доста малко хора са успели да стигнат до там и да плуват. Искам да отида да видя как е седмият континент, нещо, което е доста по-различно от заобикалящата ни среда. Ако базата ни е на Ливингстън, нашата цел е да слезем доста по на юг и по-надолу.

Петър Стойчев заяви, че е убеден, че с предстоящите инициативи, които има в програмата на София за Европейска столица на спорта, ще покажем, че можем да бъдем пример за всички българи и гости на София, че може да бъдем по-спортни насочени, да живеем със спорта и да учим нашите деца със спорта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 души бяха ранени при сбиване с ножове в руския град Перм
10 души бяха ранени при сбиване с ножове в руския град Перм
Как да се възползваме от данъчните облекчения пред НАП тази година?
Как да се възползваме от данъчните облекчения пред НАП тази година?