Изказвания след мача от Световната волейболна лига между Аржентина и България (3:1).

Пламен Константинов (селекционер на България):
"Не искам да говоря за представянето на Аржентина, ще коментирам само моите играчи. Не смятам, че заслужавахме да победим. Не показахме нужният хъс и желание за игра в този решаващ мач. Трябваше да демонстрираме съвсем друга игра.
С нищо не показахме, че искаме да победим и да се класираме напред. Пропуснахме страхотен шанс в този мач, както го сторихме и в някои предишни срещи. Трябва да се научим как се играе в такива мачове."

Хулио Веласко (селекционер на Аржентина):

"Изиграхме страхотно този мач. Съперникът играеше за класиране, а ние - за честта си. Искахме победата след емоционалния триумф над Бразилия. Знаехме, че ще ни бъде трудно да се фокусираме след онзи грандиозен успех, но момчетата играха прекрасно.
Радвам се, защото израстваме като отбор, но и като индивидуалности. Сега е време за почивка, след което трябва да работим над нашите грешки. Ще опитаме да интегрираме още играчи през това време. Вървим в правилната посока. Световната лига е много позитивен турнир за нас. Играхме три регеймови мача и записахме три победи срещу силни отбори. Липсваха ни някои контузени играчи, но показахме голямо израстване."