Плажовете без концесионер ще имат спасителни постове

Един от най-предпочитаните плажове край Варна в местността Фичоза е неохраняем от началото на сезона. Към него няма интерес от наематели, липсват спасители, а плажната ивица не се почиства.

от Мартин Николов
преди 4 години
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Плажът в местността „Фичоза" край Варна е един от най-посещаваните и предпочитаните. Съчетанието между горска сянка и широка плажна ивица привлича посетители. Тук няма концесионер и платени чадъри и шезлонги. Заради липсата на наемател обаче плажът е неохраняем, без спасители и медицински екип.

Другият проблем е чистотата. Навсякъде по неохраняемите плажове се търкалят боклуци. Няма кошчета, дори кофи за смет.

От понеделник положението на неохраняемите варненски плажове трябва да се подобри. Плажните ивици, които не са отдадени на концесия, ще имат спасителни постове, каза областният управител Стоян Пасев.

За „Офицерския плаж" и „Фичоза" ще бъде осигурен и медицински екип. Навсякъде ще бъдат поставени кошчета, но пясъкът няма да се почиства. За това ще се разчита на съвестта на хората, да си събират отпадъците, когато си тръгват от плажовете.

Най-голям проблем има с осигуряването на спасители на „Камчия Север".Там ще бъдат разположени само два поста, които са крайно недостатъчни. Това е една от най-големите и красиви плажни ивици по българското Черноморие, но интерес от наематели няма заради високата концесионна такса.

Топ 24
Най-четени