НОВИНИ

Плевнелиев почете жертвите на тоталитаризма в Белене

Паметта на жертвите на тоталитарния режим почитат в този момент президентът Росен Плевнелиев, стотици жители на град Белене и наследници на бивши затворници в лагера на остров Персин. В словото си президентът заяви, че 25 години след края на комунизма престъпленията на режима още не са наказани, а роднините на жертвите не са получили справедливост.

Александър Марков
от Александър Марков Оператор: Мирослав Милков
11:55, 28.05.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

На остров Персин протича възпоменателната церемония в памет на жертвите на тоталитаризма. Тя се провежда за 27 път и е под мотото "Песента на свободата".

;

Да отдадат дължимата почит тук са президентите Росен Плевнелиев и Петър Стоянов, военният министър Николай Ненчев, официални гости както и жители на Белене.

;

В словото си президентът Плевнелиев подчерта, че престъпленията на този режим не бива да се забравят и истината за това време като че ли е тотално подменена.

;

Вижте какво каза президентът Плевнелиев в словото си.

;

Тук са и наследниците на репресираните от режима, които дойдоха да почетат паметта на своите родители. Целта на събитието е да си спомним за този период и да не повтаряме грешките на тоталитарния режим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7000 души прекараха нощта във влакове във Франция заради срив в електрониката
7000 души прекараха нощта във влакове във Франция заради срив в електрониката
Импийчмънт по скопски
Импийчмънт по скопски