НОВИНИ

Площад "Гарибалди" е готов - посреща с пейки, озеленяване и водна стена

Площад "Гарибалди", откъдето започна ремонтът на улица "Граф Игнатиев" е готов и остава да се отстранят само някои детайли. Днешната инспекция на обекта не отговори на въпроса колко точно ще се забави ремонтът на "Графа", какъв ще е крайният резултат и качество. Не е ясно и какво ще смени така наречените "перки на акули". Те все още не са премахнати, каквото беше разпореждането на кмета на София. Репортаж на Карина Караньотова.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:26, 26.03.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Както преди седмица при инспекцията на градинката "Св. Климент Охридски", така и сега на площад "Гарибалди", кметът по транспорт на София - Дончо Барбалов не хареса фугите.

Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община: Тия плочки според вас равни ли са? Според мен, всички виждаме, че този площад е изключително крив? -Аз затова казах, че трябва и експертите да видят и дадат своето становище, доколко нещата отговарят на стандарта, който трябва да бъде , има измервания, които трябва да се извършат за равност и ако не отговаря, съответно ще трябва да се преправи. Така, че казах, че работата не е приключила и обекта не е приет.

Въпреки че ремонтът не е все още официално приет, гражданите от днес ще могат да се разходят по обновения пл. "Гарибалди".

Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община: Имаме ново осветление, нови мебели, пейки, водна стена, така че площадът е до голяма степен приключил. И не трябва да ни притеснява срокът , трябва да ни притеснява работата да бъде свършена качествено, за да може това да бъде едно място, което всички софиянци да го ползваме с продължение на години и да сме доволни от това, което виждаме.

Към момента натрупаното закъснение заради лошо време е 86 дни, като от фирмата изпълнител претендирали за повече от 100. Сега от "Джи Пи Груп" наваксват като работят приоритетно по кръстовищата на ул. "Граф Игнатиев" с улиците "Шишман" и "Любен Каравелов", които са затворени за автомобили. Недостатъци се отстраняват и в района на църквата "Св. Седмичисленици".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Правната комисия върна старите прагове на преференциите
Окончателно: Правната комисия върна старите прагове на преференциите
Вицепрезидентът Илияна Йотова с коментар за пакета Мобилност
Вицепрезидентът Илияна Йотова с коментар за пакета "Мобилност"