НОВИНИ

Пловдивската опера търси куче артист

Куче артист търсят от операта в Пловдив за новата си постановка "Магьосникът от Оз". Над 50 са вече претендентите за участие в детския мюзикъл. БНТ също представи свой кандидат за ролята на Тото.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
20:46, 22.01.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Дружелюбност и добро държание на сцената са основните качества, които ще се търсят в бъдещата звезда.

Никола Шопов - експерт „Връзки с обществеността" - Държавна опера - Пловдив: "Послушание, кроткост, любвеобилност - да, нямаме предпочитание за точна порода. Ще се учудите, но имаме и питбули, имаме един голям бобтейл".


;

Прототипът на Тото в „Магьосникът от Оз" е куче - порода кеърнтериер. Кандидатите ще се избират по снимка. След това им предстои среща със солисти и оркестър, за да се прецени ще издържи ли кучето на сценичната треска. Първата си поява пред камера, като заявка за участие в мюзикъла, направи кандидатът на БНТ-Пловдив - йоркширският териер Деа.

Нели Ангелова - журналист, БНТ: "Нашият кандидат е много музикален може да се каже. Това е най-важното. Ще я чуете как лае, освен това много обича да слуша музика, предполагам, че оркестърът няма да я стресне. Обича абсолютно всеки, аз даже се страхувам да я пускам сама, защото който и да види, тя е готова да тръгне с него".

Кандидатури се подават до 25 януари. Избраникът за ролята на Тото ще бъде посочен от директора на операта и солистката в ролята на Дороти. Премиерата на мюзикъла е на 5 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София прие конференция срещу тероризма
София прие конференция срещу тероризма
Да платиш 108 лв. за паркиране
Да платиш 108 лв. за паркиране