Закупуване на специализирани автомобили, с които да се полагат изпити за шофьорски книжки и връщане на обучението на полигон. Това са част от мерките, които министерството на транспорта предвижда за достигане на заветната цел – намаляване на катастрофите по пътищата. От началото на годината при пътни инциденти са загинали 24 деца, което е цял училищен клас.

Коментар в Сутрешния блок на на експертите Харалан Александров, социален антрополог, Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност и Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Лично аз очаквах със смяната на министрите на транспорта да има "вятър на промяната", но отново чуваме стари предложения, обясни Йонко Иванов. С тези мерки, които се предлагат до момента, нищо в България няма да се подобри, категоричен е той. Очакваме от двете министерства - на транспорта и на образованието - изцяло нова програма за обучение на водачи на МПС.

Иванов разказа за италианския пример за пътна инфраструктура и безопасност, които се отличават с добра маркировка, добра организация на движение и "съжителстване" на пешеходец, водач и автомобил.

България е на второ място по брой жертви от катастрофи в ЕС

България е на второ място по брой жертви от катастрофи в ЕС

Връщат се полигонът и кормуването в трудни пътни отсечки при обучението на нови шофьори. Това съобщи транспортният министър на конференция за безопасн...