НОВИНИ

По следите на най-известния снежен човек тази зима

Снимка на красив и голям снежен човек се разпространи бързо в социалните мрежи. Като сняг през януари. Толкова красив, че мнозина поискаха да го видят. На сутринта след снимката него просто го нямало... Къде изчезна човекът? По следите на една снежна мистерия тръгна Благой Цицелков.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
07:35, 16.01.2017
Чете се за: 01:06 мин.
Още

Трябва да е бил някъде тук. Снежните човеци не оставят следи в снега, но ние знаем, че го е имало. Защото имаме доказателство. Наближава полунощ, почти 24 часа след като нечии ръце са го създали. Търсим Самотния снежен човек. Всичко започва тук - в Царската градина на София.

Тази година януарският сняг беше набеден за бедствие. Правителството в оставка мобилизира всичко живо срещу злосторника, който ни затрупа, заледи, скова и блокира в леден в капан.

Същият януарски сняг обаче стана повод и за радост. Както умело се пошегува някой: остарял си, когато от сняг правиш бедствие, а не човек. Не познаваме човека, който посред нощ е направил този снежен човек. Можем само да гадаем какъв е. Не особено възрастен - това е сигурно. С гореща кръв, щом не го изплашил студа. Но и с добро сърце – нали е избрал да създава, вместо да руши. И сръчен - за това подсказва осанката на Снежния човек.

В социалните мрежи снегът се сипеше в снимки, съобщения и остроумни коментари. Сред лавината от зимни постове се появи и героят на тази история - Снежният човек от двора на Царския дворец.

И Снежко стана популярен. Още повече, че неговият анонимен създател ни призоваха да нападнем самотата му, но не с ритници, а с приятелство.

Да изпратиш покана за приятелство на Снежния човек от Царската градина е събитие, което не е за изпускане. И ние, като много други, потърсихме Самотния снежен човек. И ние, като много други, не го открихме.

Да не би снимката да е стара? - Не! Съвсем нова. От събота. Веднага след първия сняг. Потвърди анонимният автор. Човекът, който е направил снимката, открихме. Но къде ли е Снежният човек? Ето го... Друг човек се е погрижил да го направи на пух и сняг.

Охранителните камери са запечатали извършителя на престъплението. Човек без лице, но с ритници. Удрял е така, сякаш има срещу себе си злодей.

Снежко обаче го има. Докато навън има сняг и хора, които са готови да го превърнат в човек, а не в бедствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С ускорени ремонти на локомотиви ще борят ощетения график на влаковете
С ускорени ремонти на локомотиви ще борят ощетения график на влаковете
Георги Рачев: Идват интензивни валежи
Георги Рачев: Идват интензивни валежи