COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

​По темата "Пътят" пишат кандидат-студентите на писмения изпит по журналистика

В аудитория 272-ра на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна кандидатстудентският писмен изпит по журналистика, за който 416 кандидати са подали заявление за явяване. Кандидат-студент изтегли темата "Пътят", по която пишат всички, явили се днес на изпита. Бяха изтеглени и две контролни теми - "Промяната във вашите ръце" и "Капани на комуникацията", съобщи пресцентърът на висшето училище.

от БТА
11:30, 09.06.2018
Чете се за: 00:28 мин.
Животът
​По темата Пътят пишат кандидат-студентите на писмения изпит по журналистика

Заместник-ректорът на СУ проф. Ренета Божанкова е приветствала бъдещите студенти на Софийския университет и е изразила увереност, че ще се представят отлично на изпита. Пожелала им е да подредят добре думите и мислите си и да организират така времето си, че да успеят да напишат всичко, което им подскажат знанието, умението да си служат със словото и разбирането им за днешния свят.

В балообразуването на бакалавърските програми по "Журналистика" и "Връзки с обществеността" влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика. От тази година в специалността "Книгоиздаване" ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита, а не сборът, както беше досега в условията за прием. Вече ще има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по "Български език и литература", "История и цивилизация", "Философски цикъл" и чужд език.

Непроменено остава изискването до устен изпит по журналистика да се допускат издържалите писмения изпит с оценка не по-ниска от добър /3,50/.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Българите, блокирани в хотела в Тенерифе, са получили разрешение да си тръгнат
Българите, блокирани в хотела в Тенерифе, са получили разрешение да си тръгнат
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска