Днес ще бъде слънчево и почти тихо. Преди обяд в източните райони и на места по поречието на Дунав ще има ниска облачност или мъгли. Минимални температури - между 6° и 11°, в София – около 8°, максимални - между 22° и 27°.

По Черноморието в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгли, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

В неделя и през първата половина от следващата седмица промяна на времето не се очаква. Ще остане топло за сезона, в повечето райони - и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат най-често между 7° и 12°, максималните - между 22° и 27°.