НОВИНИ

Почетоха паметта на убитото полицейско семейство във Франция

Френският президент Франсоа Оланд обеща по-добра защита на полицейските служители. Страната и особено силите на реда са потресени от ислямисткото убийство на полицейско семейство в понеделник в дома им пред очите на тригодишното им дете. Паметта на жертвите беше почетена на специална церемония във Версай в присъствието на първите държавни мъже на Франция.

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 17.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Трябва да се предотврати възможността униформените служители да бъдат идентифицирани и така да стават мишени на престъпници или техни съучастници, заяви Оланд. Той нарече полицаите "Стражите на републиката" и връчи на двете жертви от понеделник посмъртно Ордена на почетния легион.

Преди да бъде ликвидиран от командоси убиецът на 42-годишен полицай и 36-годишната му спътница в живота заяви, че е знаел какво работи главата на семейството. Полицаят беше цивилен и невъоръжен.

Франсоа Оланд - президент на Франция: Беше решено по време на извънредното положение полицаите винаги да носят служебното си оръжие. Ще разширим тази мярка до всички подразделения, дори когато служителите не са дежурни.

Двойното убийство е още едно нападение срещу Франция и хората, които я защитават, изтъкна Оланд.

Франсоа Оланд - президент на Франция: Заплахата продължава да е налице. Извън Франция с "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, но и в страната. Окозва се, че тук има варвари, извършващи ужасни деяния в името на религия, която обезобразяват и изкривяват.

Извън терористичната заплаха френският президент отбеляза важната мисия на силите на реда за гарантиране на обществените свободи и по-специално правото на демонстрации. Същевременно той заяви, че никога няма да приеме нападения, клевети и обиди срещу полицай-очевиден намек за инцидентите при социалните протести срещу новия Трудов кодекс през последните седмици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лукарски с висока оценка на икономическия форум в Санкт Петербург
Лукарски с висока оценка на икономическия форум в Санкт Петербург
Уникална карта от бродерия на село Баничан
Уникална карта от бродерия на село Баничан