НОВИНИ

Почина голямата българска актриса Виолета Гиндева

Напусна ни голямата българска актриса Виолета Гиндева. Тя си отиде на 72-годишна възраст след кратко боледуване, съобщиха от Народния театър "Иван Вазов". Ще я запомним като най-обичаните лица на българското кино и театър, преподавател, но преди всичко като човек с непоклатим дух, устоял на повратностите на времето.

Айше Сали
от Айше Сали
17:00, 21.04.2019 (обновена)
20938
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Непокорна - и на сцената, и в живота. Забележителна - с красота и харизма. Виолета Гиндева казва, че за нея е важна връзката с нейните героини, а доказателство за тези думи са запомнящите се роли. В "Черните ангели", "Сватбите на Йоан Асен", "Иконостасът"...

Виолета Гиндева, актриса: Аз по начало в живота си не съм играла роля, в която не съм се влюбила. Без да заобичам героинята си, не мога. Мога да играя насила, но нищо интересно не се получава.

Ако имаме нужда от пример за достойнство, пак ще го открием в нейната личност. Уволнението от Народния театър е сред повратните моменти за Виолета Гиндева. С цената на това да изживее дни, в които семейството ѝ гладува, тя си тръгва от първата сцена, защото не е съгласна с пенсионирането на актьори в пенсионна възраст. Връща се след близо 20-годишен антракт за представлението "Лунатици".

;
Виолета Гиндева, актриса: Ние имаме страхотни хора в България, със страхотен капацитет и не умеем да го използваме и да го вложим в полза на обществото. Актьорите играят, докато публиката ги иска, докато те могат и докато са адекватни.

Виолета Гиндева си отиде неочаквано. В 50-ия сезон на една забележителна кариера.

Поклон пред светлата ѝ памет!

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Британската кралица Елизабет Втора празнува 93-ия си рожден ден (СНИМКИ)
​Британската кралица Елизабет Втора празнува 93-ия си рожден ден (СНИМКИ)
Тази вечер В кадър: Не всеки, който скита, е изгубен
Тази вечер "В кадър": "Не всеки, който скита, е изгубен"