НОВИНИ

Почитаме Св. Серафим Чудотворец, сбъдвал желанията на вярващите

Владимирският и Суздалски митрополит Тихон от Московската патриаршия пристигна у нас, за да вземе участие в честването на паметта на св. Серафим Софийски Чудотворец.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:14, 26.02.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
почитаме серафим чудотворец сбъдвал желанията вярващите

Празничното богослужение се извършва в руския храм „Св. Николай Мирликийски“ в София. Светата Литургия оглави митрополит Тихон, а в съслужение с него е Белоградчишкият еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В понеделник митрополит Тихон се срещна в Синодалната палата с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. В срещата участваха Неврокопският митрополит Серафим и преосвещените епископи Мелнишки Герасим, главен секретар на Св. Синод, и Белоградчишки Поликарп, както и архим. Васиан (Змеев), предстоятел на руския храм в София.

;

За първи път в историята Св. Серафим Софийски Чудотворец беше канонизиран едновременно от Руската и Българската църква през 2016 г., след като дълги години се почиташе от народа като Светец и чудотворец. Той е погребан в криптата на руската църква в София, където ежедневно десетки хора търсят от него помощ и утеха.

Стотици са свидетелствата за чудеса и изцеление на вярващите, които искрено са се помолили на Светеца и са получили благословия, рожба или опрощение. От години православната църква документира чудесата, случили се след молитва към архиепископ Серафим. Писмата с молбите на вярващите се изгарят след време, без никой да има достъп до тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какъв е стандартът на домакинствата в България?
Какъв е стандартът на домакинствата в България?
Националният представителен гвардейски духов оркестър с концерт за 3 март
Националният представителен гвардейски духов оркестър с концерт за 3 март