НОВИНИ

Представиха приоритетите на България за председателството на ЕС

Част от основните приоритети на предстоящото българско председателство на Европейския съвет бяха представени днес от председателя на Националния център по подготовката и провеждането на председателството посланик Любомир Иванов.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:13, 12.09.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Минути преди да замине на първа среща в Талин на така наречената тройка държави - Естония - България и Австрия, които ще председателстват съвета съответно в края на 2017 и цялата 2018-та Иванов посочи, че миграционната криза и изграждането на така наречените Интелигентни граници ще бъдат в центъра на предстоящите разговори. Акцент по думите му, ще бъде поставен и върху темата за енергийния пазар и необходимостта за развитие на газовата свързаност в региона на централна и източна Европа.

1 700 души от българската администрация ще бъдат подготвени за нуждите на предстоящото ни председателство пък заяви вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева. Българската администрация е много подготвена, защото тя не е преставала да работи по подобни теми, смята Кунева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещи учени от НАСА се събират във Варна
Водещи учени от НАСА се събират във Варна
Цветанов за ООН: Такова решение е в правомощията на правителството
Цветанов за ООН: Такова решение е в правомощията на правителството