НОВИНИ

​Подготвят документален филм за модната дизайнерка Вивиан Уестууд

Подготвя се документален филм за Вивиан Уустууд, който ще проследи живота и кариерата ѝ, както и дейността ѝ като активистка, съобщи Контактмюзик. Компанията "Догууф" работи над пълнометражен филм за 76-годишната модна дизайнерка, озаглавен "Уестууд - пънкарка, икона, активистка".

bnt avatar logo
от БТА
15:36, 16.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Още
​подготвят документален филм модната дизайнерка вивиан уестууд

"Уиминс уеър дейли" поясни, че филмът ще представи кариерата ѝ през годините. Той ще включва интервюта със сина ѝ Джоузеф Коре и други членове на семейството ѝ, с приятели, колеги и модели, с които тя е работила през кариерата си.

Зад проекта стои режисьорката Лорна Тъкър, която е заснела късометражни ленти за Уестууд и някои модни къщи и брандове, сред които този на Александър Маккуин. Тъкър възнамерява да използва архивни кадри, за да проследи кариерата на Уестууд и да хвърли светлина върху връзката ѝ с една от ключовите фигури на пънк движението Малкълм Макларън, който вече не е между живите.

"Уестууд - пънкарка, икона, активистка" трябва да се появи по екраните във Великобритания и Ирландия на 23 март 2018 г. Преди това лентата ще бъде включена в конкурсната програма за документални филми на кинофестивала "Сънданс" през януари.

Вивиан е оставила толкова голяма следа в модната индустрия, че голямата ѝ фенка, 25-годишната дъщеря на Мик Джагър и Джери Хол - Джорджия Мей Джагър, вече си е забранила да пазарува в магазина ѝ, защото купувала прекалено много облекла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елтън Джон ще бъде почетен с концерт през януари
Елтън Джон ще бъде почетен с концерт през януари
​Кралски особи и хиляди румънци изпращат бившия крал Михай в последния му път
​Кралски особи и хиляди румънци изпращат бившия крал Михай в последния му път