НОВИНИ

Подготвят закон за индустриалните зони в България

Експерти от няколко министерства разработват закон за индустриалните зони в страната. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев при откриването на нов център за професионално обучение край Пловдив. Проектът на закона ще бъде внесен в Министерски съвет до края на годината.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
17:30, 10.09.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Целта на новия закон е да улесни бъдещите инвеститори, като облекчи процедурите и намали броя на разрешителните за работа.

Томислав Дончев, вицепремиер: И когато в зоната се появи инвеститор той да работи по най-бързата процедура - само с едно разрешително за строеж, което му отнеме много по-малко време от сега. Сега, ако строиш фабрика, трябва да минеш пет-шест, а ако производството е специално, и повече разрешителни режими. Това губи време. Инвеститорите бързат.

В индустриалната зона на Пловдив Дончев откри високотехнологичен център за професионално обучение. В него годишно ще се обучават над 600 от бъдещите работници на новите предприятия в района.

Томислав Дончев, вицепремиер: Крайно време е инвестициите да спрем да ги мерим само като обеми.Огромно значение има в какво се инвестира. Едно е производство на ишлеме, с ниска добавена стойност, съвсем друго е когато се правят високотехнологични компоненти или изделия. Трябва да търсим второто.

Само в Тракия икономическа зона през миналата година са инвестирани 150 милиона лева - или близо 10 на сто от инвестициите в национален мащаб

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кариерно изложение събра над 150 водещи компании в Арена Армеец
Кариерно изложение събра над 150 водещи компании в "Арена Армеец"
БСП определиха ресора на Мария Габриел като значим
БСП определиха ресора на Мария Габриел като значим