НОВИНИ

"Подкрепи една мечта" на младежите от социалните домове

Инициативата на президента Румен Радев „Подкрепи една мечта" има за цел да подкрепи всички деца, младежи и девойки, които излизат от институциите, в които са били. Това каза Гълъб Донев, секретар на президента по социални политики и здравеопазване.

bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 17.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

"Да ги подготви за един самостоятелен живот, който им предстои да водят. И да бъдат подготвени така, че да могат да се впишат в обществото. Да могат самостоятелно да живеят, да се грижат за себе си, да управляват финансите си, да се реализират на трудовия пазар", добави той.

"Това е многогодишна инициатива, която започва от президента Петър Стоянов и продължава при следващите държавни глави. Тази инициатива се развива и обогатява. Целта е да подкрепим тези деца, които имат мечти за своето бъдеще и развитие. Да ги подкрепим в техните желания да продължат своето обучение. И да станат пълноценни граждани на нашето общество”, заяви Донев.

"За да предотвратим рисковете, които крие обществото пред младежите и девойките, които излизат от институциите, с тях се работи многогодишно”, посочи Гълъб Донев.

В рамките на инициативата младите хора получават консултации и информация относно възможностите за личностна и професионална реализация в самостоятелния им живот; обучение и квалификация, съобразени с интересите им и потребностите на пазара на труда; осигуряване на заетост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бисер Петков: Не съм оптимист за механизъм за минималната заплата
Бисер Петков: Не съм оптимист за механизъм за минималната заплата
Социалното министерство ще изпълни исканията на родителите на деца с увреждания
Социалното министерство ще изпълни исканията на родителите на деца с увреждания