НОВИНИ

Подновиха кампанията за Брекзит

След двудневно прекъсване, кампанията на застъпниците на лагерите "за" и "против" членство в евросъюза беше подновена.

bnt avatar logo
от БНТ
19:52, 19.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Политическите опоненти спряха агитациите си в четвъртък, след шокиращото убийство на депутатката Джо Кокс. Премиерът Дейвид Камерън предупреди, че страната е изправена пред "екзистенциален избор, от който няма връщане назад".

Камерън подчерта, че не е лесно да се отърси от шока, но както той, така и противниците му са длъжи да продължат кампанията, защото залогът за Острова е много голям.

Лидерът на евроскептиците - Найджъл Фараж пък коментира, че убийството на депутатката, която беше привърженик на идеята за оставане, вероятно ще повлияе на онези гласоподаватели, които все още не са взели решение.

Борис Джонсън, бивш кмет на Лондон: Искат да продължим да се съобразяваме с ЕС, без да се замислят за негативите, които следват от това. Да останем в една система, в която нямаме право да търгуваме свободно с държави по света, с развиващи се икономики, които самата ЕК признава, че ще осигурят поне 300 хиляди работни места на страната ни. ЕС започва все повече и повече да се намесва във всяка сфера от живота ни, включително това кой може да обикаля по улиците на този град и дали този някой е терорист, дали е престъпник или не.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световноизвестни звезди купуват килими от село в Родопите
Световноизвестни звезди купуват килими от село в Родопите
ТОП 5 на най-популярните спортни площадки в София
ТОП 5 на най-популярните спортни площадки в София