Подновяват чартърите от Русия до турските курорти

От днес официално се подновяват чартърните полети от Русия до турските курорти. Туроператорите в южната ни съседка очакват най-малко 750 000 руски туристи до края на годината.

от БНТ
преди 4 години
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Това са първите руски туристически полети до Турция след 8-месечно прекъсване заради кризата със сваления руски бомбардировач от турски изтребители през месец ноември миналата година. До затоплянето на отношенията се стигна, след като преди две седмици турският президент Реджеп Ердоган поднесе извинение на Владимир Путин заради сваления самолет и обеща, че ще бъдат изплатени компенсации.

;

Първите чартъри от Русия до турските курорти са договорени за днес и утре и да се изпълняват от турските туроператори. Само за тези два дни са предвидени 17 полета. Асоциацията на хотелиерите в южната ни съседка най-малко 750 хиляди руски туристи да посетят страната до края на тази година. Тази цифра е доста ниска в сравнение с предишни години, когато близо 4 милиона руснаци избираха Турция за дестинация за почивка и като контингент бяха на второ място по посещения след германските туристи.

Турската страна е доволна от възобновяването на туристическите посещения на руските граждани. Това заяви премиерът Бинали Йълдъръм и допълни, че политиката за нормализиране на двустранните отношения вече дава положителни резултати. Той съобщи, че руските граждани на Крим масово изкупували ваучери за почивки в Турция.

Топ 24
Най-четени