НОВИНИ

Подобряват условията в Дневния център за деца с увреждания в Благоевград

Обновяват базата в Дневния център за деца с увреждания в Благоевград. Външен асансьор, нова детска площадка и сензорна стая ще бъдат изградени по проект за над 300 хиляди лева. Целта е да се подобри качеството на услугите и достъпността в сградата.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
19:30, 14.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

От няколко месеца в Дневен център „Зорница” текат усилени строителните дейности. Детската площадка е почти готова, до дни ще бъде доставен и монтиран и външния асансьор. Чака се оборудването за сензорната стая.

Илонка Младенчева, ръководител на Дневен център за деца с увреждания „Зорница”: "Там ще се работи върху възприятията на децата, всички видове възприятия .

Терасата в центъра ще бъде остъклена и преустроена в зимна градина, освен това ще бъде монтирана и обезопасителна ограда.

Илонка Младенчева, ръководител на Дневен център за деца с увреждания „Зорница”: "Ние до момента така сме изпитвали затруднения относно достъпа. Хубаво е, че след приключването на всички тези неща, това ще бъде преодоляно напълно."

Специалистите, които работят в дневния център и се грижат за 37 деца, ще преминат през обучение, за да повишат квалификацията си. Обучение ще има и за родителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдебно решение от ЕС помага на Камерън за еврореферендума
Съдебно решение от ЕС помага на Камерън за еврореферендума
Славчо Атанасов не отхвърли възможността за общ патриотичен блок за изборите
Славчо Атанасов не отхвърли възможността за общ патриотичен блок за изборите