НОВИНИ

Подозрения срещу Хилари Клинтън в конфликт на интереси за гръцкия дълг

Издавала поверителна информация в полза на зет си. Това става ясно от поредната порция разсекретени данни в скандала с личната кореспонденция на бившия държавен секретар на Съединените щати. Последните социологически проучвания сочат, че преднината на Клинтън пред кандидата на републиканците Доналд Тръмп се топи.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:40, 03.07.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Марк Мезвински - инвестиционен банкер, основател на хеджа фонда "Eaglevale Partners" и зет на Хилари Клинтън. Мейлите на бившия държавен секретар разкриват, че тя е използвала дипломатически канали, за да разбере за реструктурирането на гръцкия дълг. Информацията споделила с консултанта на фондацията на семейство Клинтън. И още същата година Марк Мезвински заедно с банка "Голдмън сакс" основава на Каймановите острови компании с активи от 325 милиона долара.

Мезвински се специализира в операции по гръцкия дълг. А компаниите започват да играят активно на фондовите борси.

;

Разкритията не свършват дотук. Телевизия Фокс съобщи, че бившият държавен секретар е споделила информацията и с мъжа си Бил Клинтън. Независимо, че той беше президент на Съединените щати, предоставянето на подобна информация е напълно забранено.

Скандалът с личните имейли на Хилари Клинтън се разрази преди година, когато стана ясно, че като държавен секретар тя е използвала личен, незащитен сървър. Бяха й предявени обвинения в сериозно нарушаване на правилата за вътрешна безопасност.

Клинтън призна, че не е трябвало да използва личен сървър за работата си. Но е категорична, че не изпращала секретна служебна информация. Вчера, в продължение на почти 4 часа Клинтън беше разпитвана от ФБР заради скандала със сървъра. От предизборния ѝ щаб заявиха, че "срещата е имала доброволен характер".

Според последните социологически проучвания, Клинтън води пред основния претендент за президентския пост на републиканците едва с с 9 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Офицерският плаж остава затворен
Офицерският плаж остава затворен
Кандидатът на ГЕРБ за президент ще е член на партията
Кандидатът на ГЕРБ за президент ще е член на партията