НОВИНИ

Подписаха меморандум за изграждане на бъдещата Индустриална зона в Благоевград

Община Благоевград подписа Меморандум за изграждане на бъдещата Индустриална зона. Това ще даде началото на мащабен проект за привличане на български и чуждестранни инвеститори в областния център. Предвижда се да се изгради и модерен бизнес парк до две години.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
16:52, 18.10.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Индустриалната зона ще бъде разположена върху 115 декара общински терен, който се намира в непосредствена близост до главен път Е-79, на изхода на Благоевград, в посока Кулата. Община Благоевград осигурява пътен възел до терена, и подстанция за необходимите мощности.

Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална копания "Индустриални зони": Самото положение на Благоевград предполага възможност за привличане на инвестиции, както от малкия и средния бизнес, така и на чуждестранни компании, като целта ни е да се съсредоточим в търсенето на производства и логистики, но такива, които са с висока добавена стойност и високо технологични.

Предвижда се и промяна на образованието в училищата в общината.

Иво Николов, временно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград: Да се подготвят професионални кадри, в зависимост от това какви инвеститори ще бъдат привлечени.

С изграждането на модерния бизнес парк ще се увеличат постъпленията в общинския бюджет, което ще се отрази благоприятно върху жизнения стандарт на хората в региона. Терените в бъдещата Индустриална зона ще се продават на потенциалните инвеститори на минимални цени. Ще бъдат пописвани договори с клаузи, които да предотвратят каквато и да е спекула, и да се избегне тяхната повторна продажба с цел печалба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова техника получиха като дарение Военноморските сили
Нова техника получиха като дарение Военноморските сили
В Пловдив разработиха работна карта срещу опасните селфита
В Пловдив разработиха работна карта срещу опасните селфита