НОВИНИ

Подписка във Враца срещу прекратяването на договор между НЗОК и детски лекар

Родители от Враца събират протестна подписка срещу прекратяването на договор между Здравната каса и местен детски лекар - пулмолог. Според хората, по този начин регионът остава без нито един такъв специалист, а според ръководството на Касата е изпълнено изискването на закона и наказанието е наложено за нарушения от страна на докторката.

bnt avatar logo
от Десислава Пепова
22:50, 19.02.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На извънредна среща между ръководството на Касата и недоволните родители възникна спор кой всъщност е наказаният. Йорданка Иванова е майка на три момчета, които имат нужда от непрекъснато лечение.

Йорданка Иванова: Според нас, майките наказани сме ние. Не е наказана тя. Тя си работи на частно, ние отиваме при друг и като видиме, че няма кой да ни оправи децата, плащаме си и какво излиза?! Че наказаните сме ние.

Доктор Дора Вътковска е наказана, защото експертите са установили, че тя е вписала прегледи на пациенти в дни, в които дори не е била в кабинета си.

Доктор Дора Вътковска Аз не съм извършила престъпление. Просто съм регистрирала прегледи, които са действително извършени и са просто поради липса на място в графика, са изнесени в почивни дни, за да може Здравната каса да ми ги заплати.
Светозар Симеонов, директор на РЗОК - Враца: За това нарушение се издава заповед за санкция. За това нарушение, санкцията, която е предвидена е прекратяване на договора.

Оказва се, че Касата е отказала и нови договори по двете специалности на д-р Вътковска - педиатрия и пулмология. Сега на родителите ще им се налага цяла година или да плащат, или да пътуват в други градове, за да лекуват децата си.

Петицията е подписана от над 800 родители и е внесена в Здравната каса, откъдето хората очакват решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работник прибрал в дома си 2 кг от кокаина в пратките с банани
Работник прибрал в дома си 2 кг от кокаина в пратките с банани
Жители на Нови Искър блокираха Околовръстното на София
Жители на Нови Искър блокираха Околовръстното на София