НОВИНИ

Подписка за възстановяване на влакове по линията Пловдив-Пещера

В писмо до транспортния министър и до новия директор на БДЖ, кметове на четири населени места от пловдивска и пазарджишка област поискаха възстановяването на влаковете Пловдив-Пещера в късния следобед. Към писмото е приложена и подписка на граждани, които редовно пътуват по линията, за да стигат до работните си места.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
08:57, 15.12.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

По новото разписание на БДЖ в сила от 9 декември тази година влакът Пловдив-Пещера в 17:35 ч. и този в обратната посока в 18.55 ч. вече не се движи. Сред пътниците буди недоумение защо точно тази композиция е спряна.

Не е лошо така да се пусне този влак, има хора които разчитат на този влек и за работа, ходят в Пловдив.
Ваши съграждани използват ли често жп транспорта, не всеки има кола.
Има хора, които го използват, не всеки е мобилен.

Само в рамките на ден и половина във влака е направена подписка с искане да бъде възстановен. Това провокира и бързата реакция на кметовете на общините Стамбилийски, Кричим, Брацигово и Пещера, които преди ден изпращат писмо до министъра на транспорта.

Николай Зайчев - кмет на община Пещера: На практика това е така наречения работнически влак. Разбира се, че се разбуниха духовете. Ние имаме една много работеща икономика. Много сериозни фирми има тук, ние имаме глад на кадри и от две области при нас работят хора и го използват този влак.

За сметка на спрения "работнически влак", малко след 17:30 ч. остава късният в 20:15 ч.

На наше запитване от БДЖ ни отговориха, че до този момент при тях не е постъпвал сигнал за недоволство, относно спирането на влаковете. Движението им е преустановено заради изключително слабия интерес от страна на пътниците, както и поради честите аварии на мотрисите. От железниците уточниха още, че хората могат да ползват бързия влак, който тръгва от гара Пловдив в 18 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Касабов: Огромна манипулация принуди Валери Симеонов да подаде оставка
Валентин Касабов: Огромна манипулация принуди Валери Симеонов да подаде оставка
Новите електронни винетки ще бъдат продавани от понеделник
Новите електронни винетки ще бъдат продавани от понеделник