НОВИНИ

"Поход за семейството" се проведе в пет града у нас

Участниците в шествията се обявиха в защита на традиционния брак между мъж и жена и в осигуряване на подходяща среда за развитието на децата. Първо - още преди обяд - тръгна шествието в Пловдив.

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 09.06.2018
5205
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В Пловдив шествието премина по главната улица, а участниците бяха облечени в сини и розови тениски и сватбени дрехи в подкрепа на каузата.

Мария Атанасова - Пазарджик: Имаме нужда да подкрепим традиционното семейство, защото просто виждаме, че е атакувано от всички страни.

По време на шествията беше прочетена декларация, която ще бъде изпратена до Министерския съвет и Народното събрание, с искания за защита на брака, както и да не се позволява осиновяване на деца от еднополови двойки.

Защитниците на традиционното семейство в София изминаха разстоянието от Народното събрание до НДК, въпреки силния дъжд. Най-младият участник беше 3-месечно бебе. Възрастни хора също се включиха в шествието

Ивайло Тинчев, организатор: Обявяваме се срещу исканията им за еднополови бракове, исканията им за осиновявания на деца, исканията им за права и привилегии, искания, които нямаме нужда в нашето общество да въвеждаме.

Във Варна "Походът за семейството" започна от Морската градина под звуците на националния химн. Много млади хора и семейни двойки бяха дошли да подкрепят каузата.

Бетина Цветкова - Варна: Ние излизаме, за да покажем, че в България имаме ценности, имаме разбирания, които не искаме да бъдат променяни - и искаме да ги защитим с това, което правим днес.

В Русе събитието беше организирано от християнските общности в града. Според участниците в похода само традиционните ценности ще помогнат да се пребори демографската криза в страната. Бургас беше петият град, който днес стана част от националния "Поход за семейството".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима са задържани при сблъсък на двете шествия тази вечер в София
Четирима са задържани при сблъсък на двете шествия тази вечер в София
За 11-а година София прайд огласи улиците в центъра на столицата
За 11-а година София прайд огласи улиците в центъра на столицата