НОВИНИ

Политически коментари след скандала с апартаментите на властта

Каква ще бъде съдбата на Цветан Цветанов след скандала със закупения апартамент ще стане ясно утре, след като той се завърне от Съединените щати. Очаква се да се събере Изпълнителната комисия на партията, увериха от ГЕРБ. От партията са категорични: разделение помежду им няма.

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:43, 26.03.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Според председателя на парламента Цвета Караянчева - скандалът с апартаментите на властта се разгорял точно сега с причина:

Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: За съжаление, такъв е стила на предизборните кампании в България. Мисля, че това ще продължи. Дали ние ще отговаряме - да, ние сме за прозрачността и всичко да бъде ясно на хората. Ние нямаме какво да криеме. Ние сме единна партия, единни сме. До момента няма разделение между нас. Очакваме да видиме какво ще се случи утре на изпълнителна комисия.

Без Цветан Цветанов в парламента би било много по-трудно смятат коалиционните партньори на ГЕРБ от Обединените патриоти. Емил Димитров не е сигурен дали би имало друга политическа фигура, която да може така добре да комуникира с всички политически сили.

Емил Димитров - депутат от Обединени патриоти: Когато загинал Сталин си мислели, че няма да изгрее слънцето, пък то изгряло, а пък то изгряло и на другия ден. При всички случаи ще бъде много трудно ако се тигне до едно такова решение. Кворума в момента зависи от усилията, от уменията, комбинативността, обещанията, които дава Цветанов на всички останали.

А кой ще седне в министерското кресло на Цецка Цачева - въпросът засега остава без отговор. Спряганият за нейн наследник-председателят на правната комисия Данаил Кирилов беше категоричен:

Данаил Кирилов - председател на правната комисия в Народното събрание: Такива разговори с мен не са провеждани до този момент. Знаете, че това е правомощие - изключително - на министър-председателя на Република България.

А отговори на всички въпроси - очакваме утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха четири обвинения на разследващата дознателка от Благоевград
Повдигнаха четири обвинения на разследващата дознателка от Благоевград
Започва сондажът в дълбоководната част на Черно море
Започва сондажът в дълбоководната част на Черно море