НОВИНИ

"Нова република" определи решението за машинното гласуване за лична победа

От "Нова република" определиха решението на съда за машинното гласуване като своята първа политическа победа и заявиха, че законът трябва да бъде спазен. От ГЕРБ посочиха, че пред служебното правителство стои голямото предизвикателство да успее да осигури машините за гласуване до изборите.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:33, 01.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Мартин Димитров - "Нова република": Призоваваме служебното правителство да не обяснява как било скъпо, как било трудно, а да осигурят машини за гласуване.

Вече призовахме представителите на ЦИК, които са нарушили грубо закона да си подадат оставките. Чакаме тези оставки.

Радан Кънев - "Нова република": Тези милиони, които бъдат дадени за машини, ще бъдат спестени за една седмица, през която тези, които фалшифицират избори, няма да крадат.
Петър Славов - "Нова република": Изключително важно е да има машинно гласуване, защото то е гаранция за честността на изборите.
Менда Стоянова - ГЕРБ: Не трябва да забравяме, че когато беше приет Избирателният кодекс и беше записан този текст, че всеки може да избере дали да гласува машинно, или с хартиена бюлетина се имаше предвид, че следващите избори са през 2018-та и има достатъчно време това да се случи. Така че наистина съм притеснена как служебното правителство ще успее да се справи с това предизвикателство, което произтича от решението на съда.
Димитър Главчев - ГЕРБ: НС е приело Изборния кодекс, народните представители са свършили своята работа, следва изпълнение от ЦИК, и ако няма изпълнение, има решение на съда. Законът трябва да бъде спазен, което е съвместна отговорност на ЦИК и правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК  изрази загриженост от промените в Наказателния кодекс на Румъния
ЕК изрази загриженост от промените в Наказателния кодекс на Румъния
МС ще се съобрази с решението на ВАС за машинно гласуване навсякъде
МС ще се съобрази с решението на ВАС за машинно гласуване навсякъде