НОВИНИ

Политически реакции на спецакцията в Агенцията за българите в чужбина

Борбата с корупцията се води безкомпромисно по всички етажи на властта, коментира пред Труд премиерът Бойко Борисов по повод акцията. Според ГЕРБ това показва нулева толерантност към подобни действия. Пред БНТ, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че случаят е много неприятен и ако бъде доказана вината на Харалампиев, той трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:05, 29.10.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Шефът на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев е председател на гражданското движение "БГ патриот", което е партньор на Обединените патриоти, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и лидер на ВМРО: Той не е член на нито една от трите формации в коалицията. Това е едно сдружение, което е част от нашата коалиция.

БНТ: Смятате ли, че патриотите все пак носят отговорност за тази номинация?

Красимир Каракачанов - вицепремиер и лидер на ВМРО: Всеки кадър, който е направил подобно нещо и е предложен от ОП, е неприятно и това няма как да бъде премълчано и да бъде отричано. Ако това се окаже вярно, този човек трябва да си понесе отговорността с цялата строгост на закона. ОП няма да толерират подобни хора, които използват служебното си положение за някакво лично облагодетелстване. Нито политически протекции, нито каквито и да е застъпничества трябва да се ползват.

От ГЕРБ посочиха, че отговорността не трябва да се носи само от един от партньорите във властта, а е споделена между ГЕРБ и патриотите.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Това, което предприемат компетентните органи, е да покажат, че имаме нулева толерантност към всеки един, който заема определена отговорна позиция, и влиза в някакви схеми, които биха могли да уронят престижа на институцията, на страната ни.

БНТ: Вие имали ли сте съмнения за тези нарушения в агенцията?

Красимир Каракачанов - вицепремиер и лидер на ВМРО: Съмнения не съм имал, но съм го предупредил, че това е агенция, в която има изкушения и не трябва да се поддава на подобни неща.

Според Красимир Каракачанов случаят хвърля огромно петно върху политиката за даване на българско гражданство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Убита е жена в столичния квартал Надежда, липсва детето й
Убита е жена в столичния квартал "Надежда", липсва детето й
ЕК изготвя препоръки за предоставяне на гражданство
ЕК изготвя препоръки за предоставяне на гражданство