НОВИНИ

Политически реакции след изказването на Доган от снощи

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган обяви, че към днешна дата правителството на Борисов няма алтернатива. Според Доган, големият проблем на управляващите е включването на националисти в кабинета. Този коментар той направи пред актива на ДПС снощи в Бояна. Думите му предизвикаха политически реакции: ГЕРБ и партриотите се съгласиха, че сегашното управление няма алтернатива, а БСП видяха договорка между Борисов и Доган.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:45, 22.12.2017 (извънредно)
Чете се за: 01:29 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на БСП: Преди няколко дни г-н Борисов, притиснат от напрежение в обществото, напрежение в коалицията, от вота на недоверие поиска помощ от г-н Доган. Получи я. А че няма нужда от предсрочни избори и опозицията не е готова да управлява, го разбираме така . Критика към правителството за националистите. Той казва това е грешка. Нека парламента да остане в този вид. Разбираме го като - сменете националистите, ние сме готови да дадем своята подкрепа, т.е. запазване на статуквото, не на предсрочни избори, смяна на националистите с подкрепата на ДПС.
;
Красимир Каракачанов, съпредседател на „Обединени патриоти“: Към момента такава възможност за излизане от кабинета не е разглеждана нито при нас, нито съвместно с ГЕРБ. Но ако някой иска да се коалира съвместно с ДПС в края на краищата всеки, всички ние сме със свободна воля, поне Конституцията ни го гарантира. Всеки може да се коалира с всеки . Въпрос на желание. Обединвени патриоти няма да се коалират с ДПС.
Валери Симеонов, съпредседател на „Обединени патриоти“: Изводът е ясен - ДПС е в упадък. В някаква фаза на полусвободно падане, от която скоро няма да излезе според мен. Корнелия Нинова приема изказването на Ахмед Доган като знак към Борисов, че ако се раздели с патриотите, ДПС ще го подкрепят.
;

Почетният председател на ДПС не вижда смисъл от предсрочни парламентарни избори, защото сегашното управление, според него, няма алтернатива.

А за готвения от БСП и ДПС вот на недоверие, Доган пита ако вотът мине, какво правим? Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом, заявява Доган.

Според него големият проблем на правителството е коалиционната му политика и включването на националисти в кабинета. Доган смята, че Обединените патриоти са имали шанс да покажат отговорност към националните интереси. Подчертава, че такава значима цел, обаче, не се постига с езика на омразата и агресията, с език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне.

Наистина правителството няма алтернатива, съгласиха се c думите на Доган от управляващата коалиция.

Цветан Цветанов, зам.председател на ГЕРБ: Висока оценка за днешното управление и че днешното управление е без алтернатива. Нежелание да се заиграват с БСП, защото може би са имали само неуспешни опити от съвместната им работа.Никога не сме поставяли като възможност съвместното управление между ДПС и ГЕРБ в сегашната конфигурация на 44 НС.

Изказването на Доган не може да провокира нестабилност в управляващата коалиция, увери съпредседателят на ОП Красимир Каракачанов. Заяви, че патриотите нямат намерение да излизат от властта.

;

От ДПС днес запазиха мълчание. На 26 декември в село Могиляне, община Кирково ръководството на партията ще участва във възпоменателен митинг. Очаква се там да обявят - ще се съобразят ли с препоръките на почетния лидер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празниците са благодатното време за хакерски атаки срещу онлайн магазини
Празниците са благодатното време за хакерски атаки срещу онлайн магазини
Защо липсват математици във висшите учебни заведения?
Защо липсват математици във висшите учебни заведения?