НОВИНИ

Политически реакции след изказването на Путин за кирилицата

От ГЕРБ определиха изявлението на Владимир Путин като провокация, която не е насочена директно срещу българската държава, а по-скоро е израз на последователна политика спрямо страните от западните Балкани. Според лидера на Атака Волен Сидеров изказването на Путин е некоректно и трябва да се реагира срещу него, както и срещу всички подобни изказвания, независимо от къде идват те. Той посочи също, че е необходима стратегия на държавата за защита на българските интереси. От БСП и ДПС смятат, че реакцията по темата трябва да дойде от страна на управляващите.

bnt avatar logo
от БНТ
17:17, 25.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Джема Грозданова - председател на комисията по външна политика в НС: Нека не забравяме, че това изречение се каза в Македония. Тази политика която както казваме е отдавна водена е с цел отдалечаване на държавите от западните Балкани от тяхното членство в европейските структури, в ЕС и в НАТО. Нека не забравяме какво съпротивление имаше от страна на руската федерация за членството на Черна гора в НАТО, което всъщност става факт след няколко дни, а България беше една от първите страни, която подкрепи това членство.
Таско Ерменков - депутат от "БСП за България": Никъде в живота си няма да допусна в моето поведение, да поставя под съмнение авторите на българската азбука, тя е българската азбука, не е славяномакедонска, нали така?!
Волен Сидеров - съпредседател на Обединените патриоти: Трябва да има стратегия много ясна, в правителството като цяло, в която българската история трябва да се представя точно и коректно, ако щете чрез лобисти навън. Ако кажем така иронично, можем да кажем, че има напредък, навремето учеха, че Ленин е измислил азбуката, а сега, че идва от македонските земи. Между впрочем македонските земи не е държава, македонските, тракийските и добруджанските земи са били част от България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наложиха санкция от 300 000 лева на френския завод „Монтюпе в Русе
Наложиха санкция от 300 000 лева на френския завод „Монтюпе" в Русе
Въоръжена полиция ще патрулира влаковете във Великобритания
Въоръжена полиция ще патрулира влаковете във Великобритания