COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

В Народното събрание приемат спокойно рокадите в ГЕРБ

Рокадите в парламентарната група на ГЕРБ се приемат спокойно от другите парламентарни групи в Народното събрание. Единствено Валери Симеонов изрази съмнения, че в началото може да има проблеми с координацията между работата на отделните парламентарни групи. Волен Сидеров не очаква сътресения, не очаква и проблеми с кворума. Веселин Марешки смята, че конструктивният диалог между ГЕРБ и "Воля" ще продължи. От ДПС подчертаха, че не се бъркат в работата на другите парламентарни групи.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:16, 28.03.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Волен Сидеров, председател на ПГ на "Обединени патриоти": Аз не виждам някакъв проблем, заради това че ще се промени председателят на ПГ на ГЕРБ. Не виждам драма. Мисля, че го казах още в събота на конгреса на ВМРО - предвиждах такива размествания и не виждам не виждам нищо драматично в това.
Веселин Марешкив, лидер на "Воля": Госпожа Дариткова е един от най-старите и високопоставени кадри на ГЕРБ, така че това си е техен вътрешнополитически избор. Ние ще работим с този, който те си изберат. От това, което видях сутринта, виждам консолидиране на парламента, защото всички парламентарно представени партии, с изключение на БСП, бяха в залата и парламентът работи с много по-голям кворум и много повече народни представители.


;
Валери Симеонов, "Обединени патриоти": Аз имам притеснение, че ще има определени проблеми с работата оттук нататък в парламента с различните ПГ, но бих пожелал всичко най-хубаво на госпожа Дарикова! Цветя и рози по пътя ѝ прашен и карамфили за нашата любов, така че ще подкрепяме тогава, когато има за какво.

Мустафа Карадайъ, председател на ПГ на ДПС: Това е решение на ПГ на ГЕРБ, ние в ДПС си взимаме нашите решения и си ги изпълняваме и не позволяваме никой да ни се меси във вземането на решенията, така че от наша страна, ние не се месим във вземането на решенията на дургите политически сили и парламентарни групи.

В момента народните представители приемат промените в Закона за вероизповеданията. Дотук е гласувано отлагането с 10 г. на дълговете на вероизповеданията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци между полиция и протестиращи на остров Лесбос
Сблъсъци между полиция и протестиращи на остров Лесбос
Отвъд границите: Аделина Марини: Европа е моят начин на живот
"Отвъд границите": Аделина Марини: Европа е моят начин на живот