НОВИНИ

Политика и музика на престижните награди "Грами"

Политизирането на церемомонията за музикалните награди "Грами" предизвика възмутени послания от страна на сина на президента Тръмп и американската посланичка в ООН Ники Хейли. Известни изпълнители и Хилари Клинтън четоха части от нашумяла книга за първата президентска година на Тръмп, която го представя като зле информиран и нестабилен. Да четеш откъс от оспорвана книга за Тръмп изглежда носи голямо утешение след като си загубил президентските избори, пише Доналд Тръмп младши, а Ники Хейли коментира, че музикантите са свирили фалшиво. Бруно Марс беше големият победител на вечерта.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:21, 29.01.2018
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Латино хитът "Деспасито" не успя да грабне "Грами", въпреки тоталния си успех миналата година, затова пък 32-годишният американски певец, хореограф и продуцент Бруно Марс спечели и в шестте категории, за което беше номиниран, сред тях най-престижните песен, албум и запис на годината.


Бруно Марс, музикант:
"Тези песни бяха написани единствено с радост и с една единствена причина и това е любовта".


21-годишната канадска певица Алесия Кара получи престижното грамофонче за най-добър нов артист.

60-та поред церемония беше силно белязана от политически и социални послания. С бяла роза в тоалета си, участници демонстрираха солидарност с движенията против сексуалния тормоз.

Лана Дел Рей, певица: "Това движение се разраства и за мен е важно да съм част от него по мой уникален начин, така че ето това е моята бяла роза".

Поп певицата Кеша, която води дело срещу бившия си продуцент за емоционален и сексуален тормоз, пя на сцената с няколко изпълнителки, всички в бяло.

Хилари Клинтън участва в предварително записан пародиен скеч заедно с известни изпълнители като Шер и Джон Леджънд. Всички те четоха откъси от книгата "Огън и ярост" за първата година на Тръмп в Белия дом, като претенденти за "Грами" за четене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йорданка Фандъкова: Имаше ефект от зеления билет в София, макар и за един ден
Йорданка Фандъкова: Имаше ефект от зеления билет в София, макар и за един ден
Прокуратурата ще проверява собствениците на луксозни имоти и автомобили
Прокуратурата ще проверява собствениците на луксозни имоти и автомобили