COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Политика на сближаване: ЕС инвестира в трамваите на София

Общо 46,6 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) ще бъдат инвестирани в модернизиране на трамвайната инфраструктура и услуги в българската столица. Финансираните от ЕС дейности включват реконструкция на трамвайното трасе по протежение на ул. "Каменоделска" и на бул. "Цар Борис III", което се използва от пет трамвайни линии, включително от линия № 5, по която пътуват над 50 000 души на ден. ЕФРР ще финансира и закупуването на нови съчленени нископодови трамвайни мотриси и модернизиране управлението на трафика и системите за информиране на пътниците.

от БНТ
14:46, 10.10.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
политика сближаване инвестира трамваите софия

През предходния бюджетен период на ЕС в София бяха инвестирани 34 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие ЕФРР.

"Благодарение на средствата от ЕС жителите на София ще могат да се ползват от съвременен и комфортен трамваен превоз. Въздухът в столицата също така ще бъде по-чист", заяви комисарят по въпросите на регионалната политика Корина Крецу. "Като се надяваме, че хората ще решат да използват новите трамваи вместо обичайните автомобили. По този начин политиката на сближаване насърчава чистата мобилност в целия ЕС."

ЕС инвестира значителни средства и в линии 1, 2 и 3 на софийското метро. От 2007 г. общо са инвестирани 1 милиард евро в софийския градски транспорт.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Двамата заподозрени за отравянето на Скрипал са посетили Чехия през 2014 г.
Двамата заподозрени за отравянето на Скрипал са посетили Чехия през 2014 г.
Порой на остров Майорка, жертвите са най-малко пет
Порой на остров Майорка, жертвите са най-малко пет