НОВИНИ

Политологът Мартин Табаков: Никой не печели от ситуацията между ЕНП и "Фидес"

Вчера ЕНП реши да замрази членството на управляващата партия в Унгария - "Фидес" на премиера Виктор Орбан. Със 190 гласа "за" и 3 "против", Виктор Орбан няма да може да гласува и дори да участва на срещи на партията, която е най-голямото политическо семейство в Европейския парламент. Гост по темата в сутрешния блок беше политологът Мартин Табаков.

bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 21.03.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Според него никой не печели от създалата се ситуация, а най-лесно е било да се изключи партията на Орбан, но това няма да говори добре за ЕНП. Табаков каза още, че най-голямата партия в ЕП продължава да се парцелира.

Мартин Табаков: Ние виждаме колко в дясно са се обособили различни и други групи. Говорим един път за френски националисти, говорим, разбира се, за евроскептиците от Великобритания, за полските консерватори. И върху всичкото това ЕНП в процес на времето е загубила своя контрол, в следствие на което тя продължава да се маргинализира.
;

Мартин Табаков каза, че Орбан ще бъде много внимателен, ако реши да се присъедини към популистите, тъй като от "дисидент" ще се превърне в маргинал и прогнозира, че до такъв сюжет няма да се стигне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отлагането на Брекзит може да създаде парадокс на Европейските избори
Отлагането на Брекзит може да създаде парадокс на Европейските избори
Може ли спирането на помощи да напълни класните стаи?
Може ли спирането на помощи да напълни класните стаи?