НОВИНИ

Полицаи претърсват плажове за пакети с наркотици в Румъния

Необичайна полицейска операция в Румъния: Униформени обикаляха часове наред плажове и крайбрежни зони в опит да съберат разпръснати пакети с кокаин. Дори граждани намериха част от изгубените наркотици и ги предадоха на полицията.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
22:30, 07.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Повече от 300 полицаи и два хеликоптера претърсваха днес румънското крайбрежие на Черно море, което изхвърли на пясъка множество пакети с дрога. От петък досега са открити поне 130 килограма кокаин. В безпрецедентната операция участват и 14 плавателни съда и водолази. Властите призовават местните жители да не отварят пакети, открити на плажа поради потенциална опасност за живота и здравето.

Повече от един тон кокаин в 36 пакета, вероятно от една пратка, бeше открит на 20 -ти март в преобърнат плавателен съд в делтата на Дунав. По случая са задържани двама сръбски предполагаеми трафиканти. Още 200 килограма кокаин бяха открити в сряда край румънското крайбрежие на Черно море. Чистотата на дрогата е 90 процента. Стойността на находките от 20-ти март досега се оценява на стотици милиони евро. Румъния е транзитна държава за трафика на кокаин от Южна Америка за Западна Европа, отбелязва Франс прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Присъствието на полиция и жандармерия по границата ни с Гърция остава засилено
Присъствието на полиция и жандармерия по границата ни с Гърция остава засилено
Как мостът Вашку да Гама променя живота в Лисабон?
Как мостът "Вашку да Гама" променя живота в Лисабон?