НОВИНИ

Полицейска операция в Благоевград, издирват избягалия арестант

Арестант избяга от спешното отделение на болницата в Благоевград. Инцидентът е станал тази сутрин малко преди 7 часа.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
12:25, 01.11.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Около 5 часа тази сутрин полицейски патрул е забелязал младеж със съмнително поведение в центъра на града, спрян е за проверка. При нея е установено, че съхранява в себе си около 0,6 грама канабис и че е криминално проявен, задържан е преди за две кражби, две имуществени повреди и отново за марихуана. След като е бил откаран в Първо районно управление и документите са оформени е докаран в Спешното отделение, където е трябвало да бъде прегледан.

В момента в Благоевград се провежда специализирана полицейска акция по издирване на момчето. Провежда се и вътрешна проверка, за да се установи дали някой от служителите, които са били с момчето, носи отговорност за неговото бягство.

На изхода от Благоевград има разположен полицейски екип, който проверява автомобили. Полицейски служители има и в жилището на момчето. Негови съседи казват, че то е добро и никога не е създавало проблеми.

Димитър Кръстев - зам. - директор на ОД на МВР - Благоевград: В хода на прегледа, по молба на дежурния лекар, белезниците му са били свалени, за да може да бъде извършен по обстоен преглед. Заключението на лекаря е, че лицето не може да бъде задържано или по-точно да бъде продължено неговото задържане, тъй като има здравословни проблеми. Докато тече прегледът, лицето заявява, че се чувства зле и има нужда да отиде до тоалетната. По наши първоначални данни единия от полицаите е бил на входа на спешния център, а другия е тръгнал с него в посока тоалетната.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба за Деня на будителите в Националната библиотека
Изложба за Деня на будителите в Националната библиотека
Гледат мерките за неотклонение на задържаните служители на ДАБЧ
Гледат мерките за неотклонение на задържаните служители на ДАБЧ