НОВИНИ

Полицейска проверка за видеозаписа с побой на младеж от охранители

Полицията изяснява случай на насилие над млад мъж след като вчера видеозапис с побой над младежа от охранители разпали социалните мрежи.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
06:57, 30.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Вчера по обяд двама младежи на около 20-годишна възраст влизат в заведение за бързо хранене в района на НДК във видимо неадекватно поведение. Възниква пререкание между тях и персонала. След като отказват да напуснат, служител вика охранителите от частна фирма с паник бутон.

По информация на БНТ охранителната фирма е СОТ 161. Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов разпореди незабавна проверка на случилото се. Охранителите бяха разпитвани в 4-то районно до късно снощи.

Ето какво казаха в ефира на БНТ шефът на "Физическа охрана" в охранителната фирма и началникът на IV-то РУП:

Пламен Петков, сектор "Физическа охрана" в охранителна фирма: На фона на нашите 70 000 обекта, които охраняваме в София тези сигнали са ежедневие. Вчера следобед нашият патрул отива в заведението и установява, че две лица с неадекватно поведение създават проблем на персонала и на клиентите и управителя на заведението е натиснал паник-бутона. Момчетата ни взимат мерки да ги изкарат от заведението, но те започват да буйстват и да искат да се върнато обратно вътре. БНТ: Има ли насилие?- От записа не може да се твърди, че има груба физическа сила. БНТ: Това нормално ли е?- Когато нарушителите на обществения ред нарушават своите права и оказват сила и съпротива, понякога се стига до съприкосновение, но в рамките на закона, на това което закона ни позволява.


Теменужка Капчина - началник на IV-то РПУ: Сред прегледа от лекар, няма данни за насилие. Лицата отказват на този етап да подадат заявителски материал в районното. До момента те не са се появили. И двамата млади мъже са криминално проявени. Единият, който е бития има 144 заявителски материала. Многократно осъждан и лишаван от свобода, другият също. Снето е показание на свидетелката, която е качила записа в интернет и веднага след това - изтрит, и вече е започнато досъдебно производство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През февруари най-ниските температури ще са между -19 и -14 градуса
През февруари най-ниските температури ще са между -19 и -14 градуса
Изтече срокът за сформиране на ново правителство в Македония
Изтече срокът за сформиране на ново правителство в Македония