НОВИНИ

Полицията предприема засилени проверки по пътищата в страната

У нас се очаква понижение на температурите и силен вятър. От агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават, че на места и снеговалежите са предпоставка за образуване на поледици. Жълт код за силни ветрове е обявен за 11 области от Западна България. На този фон се очаква интензивен трафик заради края на поредицата почивни дни. От полицията предприемат засилени проверки по пътищата в страната.

Николай Минков
от Николай Минков
12:11, 05.01.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

64 пътнотранспортни произшествия са станали за изминалото денонощие на територията на страната. 14 от тях са тежки с 16 ранени. Тази сутрин в София един водач е загинал при ПТП. От "Пътната полиция" предприемат засилени проверки по магистрали и входовете на големите градове в страната.

Екипи на жандармерията ще има и на по-големите бензиностанции и паркинги, за да следят за спазване на реда.

Лъчезар Близнаков, ГДНП: Апелираме към спазване на скоростта. Към това ще бъде насочено и контролирането на движението в днешния ден. Навсякъде ще се следи за превишена скорост, също и за алкохол. Както ви казах, ще се набляга и на неправилното изпреварване. Ще бъдат извеждани от движението тези агресивни водачи, които са нетърпеливи, които предприемат изпреварвания на дългите колони от автомобили. Тези изпреварвания са безсмислени колкото и да се бърза, най-много да се спестят десет минути.

Трафикът в София към този час е спокоен, но в късните часове е въведено реверсивно движение във Владая от Перник към София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Институциите започват проверка след падналата стена на тютюнев склад в Пловдив
Институциите започват проверка след падналата стена на тютюнев склад в Пловдив
Гърция ограничи движението през всички ГКПП с България заради лошото време
Гърция ограничи движението през всички ГКПП с България заради лошото време