COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Полицията продължава да издирва заподозрян за взрива в Лион

Френската полиция издирва заподозрян във връзка с експлозията в Лион при която пострадаха 13 души. Българското външно министерство съобщи, че няма информация за пострадали българи.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
08:13, 25.05.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Заподозреният е заснет от охранителни камери да пристига с велосипед и да оставя чанта пред пекарна от популярна в страната верига в центъра на Лион, съобщиха властите. След това е избягал също с велосипед. Бил е с тъмни очила, бермуди и кърпа на главата. Повечето от пострадалите са с с леки наранявания, предимно по крайниците.

Денис Броликие, кмет на втори район на Лион: Раните са причинени от парчета стъкло от хладилна витрина, която се е пръснала при взрива. Има пострадали и от късове метал, но за щастие нараняванията са само повърхностни.

Според полицейски източник бомбата е съдържала метални късове.

;

Разследването на експлозията се води от специалисти по борба с тероризма. Версията е за заложено взривно устройство.

Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю, излъчвано пряко в канал на "Ютюб", че става дума за "нападение". Той каза, че мисли за ранените и за техните семейства. Вътрешният министър Кастанер беше на мястото на взрива.

Полицията е инструктирана да засили мерките за сигурност около обществени места. Атаката е извършена в навечерието на европейските избори във Франция в неделя.

Топ 24
Най-четени
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска