Полицията провежда акция по пътя Бургас - Созопол - Приморско срещу катастрофите по време на натоварения трафик към морето. В този участък преди седмица станаха две тежки верижни катастрофи с десетки пострадали. След стратирането на акцията за последното денонощие има само един пътен инцидент.

Бургас

Целта на акцията на Пътна полиция в един от най-натоварените участъци по морето Бургас - Созопол - Приморско, е предотвратяването на тежки катастрофи. Само за половин час, полицаите са установили първите нарушители.

Комисар Неделчо Рачев - началник на Охранителна полиция-Бургас: Нарушител на мотоциклет беше локализиран от патрула, който се движеше в колоната, подаден на съответния патрул в района на Приморско и взето отношение за нарушение на маркировка и рисково изпреварване. Имаме данни вече за друг автомобил, който сме подали към патрулите, същият ще бъде издирен и ще бъде наложена съответната санкция на водача.

Полицейските автомобилите се движат в колоната и следят за груби нарушения на пътя, за рисково управление и изпреварване. Нарушителите се установяват, спират, проверяват и санкционират на място.

Комисар Неделчо Рачев: Нарушителите ще бъдат подавани в ефир на стационарните постове за вземане на отношение към нарушенията, които са допуснали по време на пътуването.

Най-вероятно акцията на Пътна полиция ще продължи до края на летния сезон, казаха от МВР-Бургас.