НОВИНИ

Полицията изяснява мотивите на иракчанина за стрелбата в Констанц

Български гражданин е пострадал при инцидент в дискотека в град Констанц в Германия, съобщиха за "По света и у нас" от Министерството на външните работи. Германските власти са информирали българското консулство, че нашият сънародник не е пострадал при стрелбата, а по-късно, при паниката в дискотеката. В ранните часове на деня в клуб "Грей" била открита стрелба, при която загинали двама души. Властите изключват версията за терористично нападение.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:02, 30.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

В 4 и 20 тази сутрин 34-годишен иракчанин от кюрдски произход, въоръжен с автомат М16, нахлува в препълнения нощен клуб Грей, който се намира в индустриална зона в Констанц. Мъжът застрелва един охранител и продължава да стреля срещу посетителите.

Трима души са ранени. Заведението, което побира до 2500 души, се намира само на километър и половина от полицейското управление на Констанц, така че униформените пристигат на мястото след 10 минути. В престрелката с полицията, мъжът е ранен, по-късно умира в болницата. Разследващите изключиха версията за терористично нападение.

Берн Шмид - говорител на полиция в Констанц: "Мотивът все още е неясен. Прокуратурата започна разследване. Разпитват се свидетели. Засега можем да кажем няма доказателства за терористични мотиви. Всички останали мотиви са възможни и в момента се разследват".

По-късно става ясно, че иракчанинът, който от 15-тата си година живее в Германия, е зет на собственика на заведението. През нощта той е бил в клуба заедно с брат си, скарал се е с охранителите и е бил изгонен. По-късно се връща въоръжен и открива огън. Той е познат на полицията за престъпни деяния, свързани с насилие и наркотици. В социалните мрежи е публикувал критични коментари срещу "Ислямска държава".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майка изоставила бебето си с надежда някой да му даде по-добър живот
Майка изоставила бебето си с надежда някой да му даде по-добър живот
Журналист на руска телевизия бе убит в Сирия
Журналист на руска телевизия бе убит в Сирия