НОВИНИ

Полицията в Пловдив задържа двама от най-големите телефонни измамници

Пловдивската полиция задържа двама от най-големите телефонни измамници в страната. Димитър Серафимов от плевенското село Градище и неговият братовчед. Групата им е печелела по 20-30 хил. лева седмично от престъпната дейност.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
19:57, 02.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Жертвите отново са възрастни хора, с които измамниците се свързват на домашните им телефони. Една от пострадалите е 90 годишна жена от Пловдив, която без да се усети, се разделя с 2 000 лв.

Атанас Илиев - говорител на Районна прокуратура-Пловдив: В конкретния случай пострадалата е била подлъгана, че племенница от Германия ще ѝ изпрати голяма сума от 32 000 евро за която обаче за да бъдат освободени от митницата трябва да заплати определена сума пари.

Измамниците наели човек да прибере парите от пострадалата, но той се усъмнил и подал сигнал в полицията.Така престъпната мрежата е разплетена - трима са арестувани, а други двама се издирват.

Георги Георгиев - заместник-директор на ОД на МВР-Пловдив: Лицата използват румънски карти изключително организирани, установено е че дейността се финансира от Димитър Серафимов, самите телефонни измами като разговори и психологически натиск се осъществяват от две лица които живеят на семейни начала.

От началото на годината в Пловдив и областта са арестувани 17 телефонни измамници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци в борбата срещу трафика на хора
Доброволци в борбата срещу трафика на хора
Проучване: Българите искат твърда ръка за справяне с бежанците
Проучване: Българите искат твърда ръка за справяне с бежанците