НОВИНИ

Полковник Симеонов: Няма как турските служби да са проспали готвения преврат

Продължава успешната битка на Ердоган за запазване на властта в Турция, коментира Полковник Горан Симеонов, председател на Асоциацията на разузнавачите от запаса и резидент на българското разузнаване в Турция в предаването "Още от деня".Близо 3000 военни са арестувани, което говори, че все още не е приключило нищо, допълни той.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 16.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Полковник Симеонов обясни, че може да се направят няколко извода:

Полковник Горан Симеонов, председател на Асоциацията на разузнавачите от запаса: Първото е ако Ердоган спечели тази битка, ще се очаква той да реши всички проблеми, които висяха във вътрешен план. Става дума и за промяната в Конституцията, и за разправата с последователите на Гювен, проповедника от Пенсилвания, укрепване на партията. Предвид трябва да се вземе и фактът, че на страна на Ердоган стои и част от армията.

Възможно ли е турската разузнавателна служба да проспи държавен преврат?

Полковник Горан Симеонов, председател на Асоциацията на разузнавачите от запаса: В такова голямо мероприятие като държавен преврат и в такава голяма държава като Турция, която води военни действия на своя територия срещу кюрдите няма как такова нещо да остане незабелязано. По мое мнение трябва да е забелязано. Или става дума за конспиративната теория, че е контролирано от управляващия, или има група, която го е запазила в тайна. Това нещо не може да бъде скрито.

Вижте още какво каза председателят на Асоциацията на разузнавачите от запаса във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валя Балканска ще пее на събора на Рожен
Валя Балканска ще пее на събора на Рожен
Хипотези за опита за преврат в Турция: ​Боян Чуков и Мохамед Халаф
Хипотези за опита за преврат в Турция: ​Боян Чуков и Мохамед Халаф