НОВИНИ

Половин милион лева за щетите от ураганния вятър във Враца обеща правителството

Правителството отпуска половин милион лева за възстановяване на пораженията от урагана във Враца. Решението е взето на извънредно съвещание, а средствата ще бъдат отпуснати в четвъртък. Днес започна възстановяването на щетите. Сградите останали без покрив са пет. Почти всички къщи са с изпочупени керемиди, има няколко повалени електрически стълбове и паднали дървета.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
18:56, 19.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

От сутринта аварийни екипи на ЧЕЗ започнаха монтаж на нови електрически стълбове на мястото на пречупените.

Детелин Кръстев, монтьор: Ще се сложат таблата, ще се възстанови на всеки захранването, нови пет стълба слагаме, с нови проводници. В рамките на деня ще се пробваме да свършим работа, ако не - остават на временно до утре.
;

Къщата на семейство Петрови е единствената, която има застраховка и стопаните се надяват, че с обезщетението ще си направят нов покрив.

Сега най-спешната работа на пострадалите в квартал „Кулата“ е да покрият къщите си, останали без покрив.

Георги Ангелов, пострадал: Ще разчистим и ще препокриваме. Купуваме найлони, вятърът ги къса, пак купуваме, покриваме.
;

По предварителни оценки щетите във Враца са за около 457 хиляди лева. На среща с премиера кметът на общината Калин Каменов изрази признателност за отпусната правителствена помощ от половин милион лева.

Калин Каменов, кмет на община Враца: До сряда в Министерството на вътрешните работи при министър Радев трябва да внесем документите, с които ще кандидатстваме за финансиране от Министерски съвет. По думи на премиера, от четвъртък очакваме и финансиране, с което започваме и реална работа за възстановяване на щетите.

От община Враца се ангажираха да осигурят строителни материали за ремонтите и да открият дарителска сметка в помощ на пострадалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Ганев: Остава положителна нагласата на българите към ЕС
Димитър Ганев: Остава положителна нагласата на българите към ЕС
Опасен надлез на булевард Никола Мушанов застрашава живота на пешеходците
Опасен надлез на булевард "Никола Мушанов" застрашава живота на пешеходците