НОВИНИ

Поне шестима души са загинали в лондонския пожар

Най-малко 6 души са загиналите до този момент при мащабния пожар в жилищна сграда в Лондон. Над 65 човека са в болница. Причината за пожара все още се изясняват, властите предупредиха, че сградата може да се срути.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
13:37, 14.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Първият сигнал за пожар в жилищната сграда Гренфел Тауър е подаден минути преди един часа през нощта. Сградата е на 24 етажа. Свидетел разказва, че е видял човек да скача от прозореца и майка да държи детето си извън него, с надежда някой да го спаси.

Дейвид Бенджамин: "Имаше дим навсякъде, буквално навсякъде,от блока падаше облицовка, хората крещяха. По горните етажи още спяха, не съм сигурен дали и половината от хората там успяха да избягат, на прозореца отвън имаше деца. Някои светеха с мобилните си телефони, за да ги забележат, но пожарникарите не можеха да се качват нагоре".

Смята се, че при избухването на огъня в сградата е имало стотици хора. Много от тях са с неизвестна съдба. Над 200 огнеборци са на мястото на трагедията. От спешната помощ помолиха лондончани да звънят само в случай на наистина извънредно положение. Гренфел Тауър е строен през 1974 та. Последният ремонт по сградата е бил миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Космическият кораб Прогрес МС-06  беше успешно изведен на орбита
Космическият кораб "Прогрес МС-06" беше успешно изведен на орбита
Край на таксите за роуминг в ЕС
Край на таксите за роуминг в ЕС