НОВИНИ

Поптодорова: Не става дума за кражба, а за неволна грешка

Информация, че бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летище Варшава за предполагаем опит за кражба на козметика от безмитен магазин беше разпространена по-рано днес от някои електронни медии, които се позоваха на руски и полски издания. От външното ни министерство потвърдиха за "По света и у нас" новината. Пред БТА Поптодорова обясни, че не става дума за кражба, а за неволна грешка. Инцидентът се е случил в понеделник около 16 часа в безмитния магазин на летището във Варшава. Заради спешен телефонен разговор с болната си майка - Поптодорова е изнесла по невнимание козметичен продукт от магазина. Тя се е извинила за неволната си грешка и е заплатила глоба, след което случаят е приключен.

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 28.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

"Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен проблем на майка ми, която е на 90 години", обясни пред БТА бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова по повод случая на летището във Варшава.

"За да убия времето на летището, влязох в зоната на безмитния магазин и разглеждах някаква козметика. В този момент получих обаждане от България и потърсих по-тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах. Появиха се двама служители, които ме отделиха за разговор. Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи. Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации. Аз нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си", заяви тя.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА закупи още места на Союз за транспорт на американски астронавти до МКС
НАСА закупи още места на "Союз" за транспорт на американски астронавти до МКС
Задръствания на булевард Руски в Пловдив заради ремонта
Задръствания на булевард "Руски" в Пловдив заради ремонта