Основните искания на протестиращите са оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори.

Хиляди привърженици на опозицията се събраха снощи в Тирана, за да изразят недоволството си от властта. Демонстрантите носеха флагове на САЩ и ЕС.

Премиерът Еди Рама обаче е категоричен, че планираните на 30 юни местни избори ще се състоят. Той обвини опозицията, че пречи на усилията на кабинета да започне преговори за влизане в ЕС. Опозицията обаче бойкотира насрочения вот, обвинява правителството в корупция и иска предсрочни парламентарни избори. Лидерът ѝ Лулзим Баша, се закани, че ще организира протести не само в Тирана, а в цяла Албания. За първи път от началото на протестите през февруари демонстрацията мина без ескалация на напрежение - към полицаите не хвърчаха никакви предмети. Според анализатори демонстрантите са се вслушали в призива на международната общност, която ги прикани да упражняват правото си на протест, но без посегателства срещу органите на реда.

Албанската опозиция продължава протестите с искане за отмяна на местните избори

Албанската опозиция продължава протестите с искане за отмяна на местните избори

Опозицията в Албания продължава да протестира с искане местните избори на 30 юни да бъдат отложени. В Шкодра и Тирана имаше сблъсъци със силите на ред...